Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Το "Δέντρο του χορού" της Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ


ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
Hargrave Millwood, Kiran

Παρουσίαση
Στρασβούργο, 1518. Στην καρδιά ενός αφόρητα ζεστού καλοκαιριού, μια μοναχική γυναίκα αρχίζει να χορεύει στην πλατεία της πόλης. Χορεύει ασταμάτητα, μέρες ολόκληρες. Όταν εκατοντάδες άλλες γυναίκες την ακολουθούν, οι αρχές κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφασίζουν να φέρουν μουσικούς, που θα παίζουν μέχρι να βγει ο Διάβολος από το σώμα των γυναικών. Λίγο έξω από τα όρια της πόλης, η έγκυος Λίσμπετ ζει με την πεθερά και τον άντρα της, φροντίζοντας τις μέλισσες από τις οποίες βγάζουν τα προς το ζην.
Κι ενώ η «επιδημία του χορού» παίρνει μεγάλες διαστάσεις, η κουνιάδα της Λίσμπετ, η Αγκνέτε, επιστρέφει ύστερα από εφτά χρόνια στα βουνά, χρόνια εξιλέωσης για μια αμαρτία που κανείς δε θέλει να κατονομάσει, έναν όρκο σιωπής που η Λίσμπετ είναι αποφασισμένη να σπάσει. Καθώς η πόλη λυγίζει κάτω από τον πάταγο χιλίων ποδιών, η Λίσμπετ βρίσκεται μπλεγμένη σε έναν ιστό απάτης και παράνομου πάθους, ενώ χορεύει και η ίδια στον ρυθμό μιας επικίνδυνης μελωδίας...
Το "Δέντρο του χορού", βασισμένο σε πραγματικά περιστατικά, είναι ένα μυθιστόρημα για τις δαιδαλώδεις διαδρομές σκοτεινών οικογενειακών μυστικών, για την απαγορευμένη αγάπη, μια ιστορία γυναικών που εξωθούνται στα άκρα, σε μια εποχή δεισιδαιμονίας, υστερίας και μεγάλων αλλαγών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


«Συναρπαστικό, απίστευτα ατμοσφαιρικό και πρωτότυπο. Εξαιρετικό!» (Sunday Times)
«Έξοχο, καθηλωτικό, αισθησιακό, συναρπαστικό». (Marian Keys)






Hargrave Millwood, Kiran
Συγγραφέας

H Κίραν Μίλγουντ Χάργκρεϊβ (γενν. 1990 στο Σάρρεϋ της Αγγλίας) έχει γράψει ποίηση, θέατρο, βιβλία για παιδιά και ιστορικά µυθιστορήµατα. Έχει τιµηθεί µεταξύ άλλων µε το Waterstones Children’s Book Prize, το British Book Awards Children’s Book of the Year και το Blackwell’s Children’s Book of the Year. Ζει στις όχθες του ποταµού στην Οξφόρδη, µε τον σύζυγό της, καλλιτέχνη Tom de Freston, και τη γάτα της, τη Λούνα. Οι Μάγισσες του Βάρντε πρωτοκυκλοφόρησαν στα αγγλικά το 2020 και έχουν µεταφραστεί µε εξαιρετική επιτυχία σε περισσότερες από 20 γλώσσες ενώ απέσπασαν το Betty Trask Award 2021 και το Prix Rive Gauche a Paris. Ακολούθησε το 2022 το Δέντρο του χορού (Εκδ. Πατάκη, 2023), παράλληλα µε την εκδόση του παιδικού της βιβλίου Η Τζούλια και ο καρχαρίας (Waterstones Children’s Gift Award 2021, εικονογράφηση Tom de Freston, Εκδ. Πατάκη, Νοέμβριος 2023).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου