ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ


ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ 
Η Λέσχη Ανάγνωσης του Π.Σ.Κ. διοργανώνει την βιβλιοπαρουσίαση του τελευταίου βιβλίου, ''ΓΚΟΥΕΝΤΡΑ'', του συντοπίτη μας δικηγόρου και συγγραφέα Χριστόδουλου Δ-Α. Λιτζερίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 6.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας! Σας περιμένουμε!!!


Γκουέντρα είναι ο χορός των γυναικών της ερήμου καθώς λικνίζονται γονατιστές στο χώμα. Είναι η ίδια η δύναμη που τις δίνει η έρημος για να διαφεντέψουν τις ψυχές των Τουαρέγκ. Μια Γαλλίδα, η Λιλά, αποφασίζει να ζήσει σε ένα χωριό της Βόρειας Αφρικής που το βρέχει η Μεσόγειος. Στο ίδιο μέρος συνυπάρχουν μια κοινότητα ευσεβών μουσουλμάνων ψαράδων και μια φυλή ταξιδευτών Τουαρέγκ με αρχηγό τον Ασάντ. Μια δυτική γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα σε δυο κοινωνίες που συγκρούονται. Όταν ξεσπά ένταση μεταξύ τους και η φυλή των Τουαρέγκ αποχωρεί από το χωριό για τον νότο της Σαχάρας, το χωριό υποφέρει και η φυλή περιπλανιέται στην έρημο μέχρι να βρει καινούργια πατρίδα, βιώνοντας έτσι ξέχωρα τις τραγωδίες τους. Απρόβλεπτες καταστάσεις και ανατροπές σημαδεύουν τις ζωές των δύο κοινοτήτων και της Λιλά. Οι γυναίκες, όμως, μπορούν να αντιληφθούν τα παιχνίδια του Θεού με τους ανθρώπους και να παλέψουν…[από το οπισθόφυλλο του βιβλίου]


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χριστόδουλος Λιτζερίνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος. Από τις Εκδόσεις Ανάτυπο κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Τα χαρτόκουτα δεν έχουν φινιστρίνια». Διακρίθηκε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς διηγήματος και ποίησης και έργα του δημοσιεύθηκαν στα συλλογικά έργα των Εκδόσεων Παράξενες Μέρες: «Παράξενες Μέρες στη Θεσσαλονίκη», «Παράξενοι Έρωτες», «Μικρές Επαναστάσεις», «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», όπως και από τις Εκδόσεις της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Φυλάξου από τον σκύλο» πήρε το πρώτο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των Εκδόσεων Παράξενες Μέρες, εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τον ίδιο Εκδοτικό Οίκο. Από τις Εκδόσεις Ελκυστής εκδόθηκε το μυθιστόρημα «Ρουμπίνα η γκεζερά της αθωότητας».
Κατά καιρούς δημοσιεύει διηγήματά του στο λογοτεχνικό περιοδικό Fractal και στο λογοτεχνικό blog «Το Άλφα του Κενταύρου» .

ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας " Η Κασσάνδρα" η Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δικηγόρος-συγγραφέας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΛΙΤΖΕΡΙΝΟΣ.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.                                                                ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗO Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» και η Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου
σας προσκαλούν σε μια συνάντηση γνωριμίας με τους συγγραφείς
Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη και Σίμο Οφλίδη

Ομιλητής

Ο δικηγόρος-συγγραφέας Χριστόδουλος Δ-Α Λιτζερίνος, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο βιβλίου τους με τίτλο Ρετούς το τρυφερό χάδι του ψέματος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νησίδες".

Θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συγγραφείς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 6:00 μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας.


ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ 


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ "Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ"
ΚΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ Δ-Α ΛΙΤΖΕΡΙΝΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΖΩΝΗ
ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
«ΦΥΛΑΞΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ»
ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑ ΑΠΟ "ΤΑ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙΑ"
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ 


O Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ»,
Η Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου και οι εκδόσεις Πατάκη  σας προσκαλούν
την Κυριακή 2 Απριλίου στις 7:00 μ.μ.
σε μια συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα ΙΣΙΔΩΡΟ ΖΟΥΡΓΟ και το έργο του
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας.
ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ O Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ»,
Η Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου και οι εκδόσεις Πατάκη  σας προσκαλούν
την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.
σε μια συνάντηση γνωριμίας με τον συγγραφέα ΧΡΗΣΤΟ ΧΩΜΕΝΙΔΗ και το έργο του
Θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα  βιβλία του
ΤΟ ΣΟΦΟ ΠΑΙΔΙ, ΛΟΓΙΑ ΦΤΕΡΑ, ΝΙΚΗ ΚΑΙ
ΝΕΑΡΟ ΑΣΠΡΟ ΕΛΑΦΙ
Οι ομιλητές-τριες θα είναι μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Συλλόγου
Θα ακολουθήσει συνομιλία με τον συγγραφέα
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Φούρκας και Κασσάνδρειας σε κοινή δράση, παρουσιάζουν το τελευταίο μυθιστόρημα της πεζογράφου και ποιήτριας Κατερίνας Καριζώνη Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φούρκας την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:00ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


«Στα χνάρια της νέας γενιάς λογοτεχνών»
Η Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας
μας καλεί να γνωρίσουμε την
ΚΑΛΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Και το έργο της.
Την Κυριακή20 Μαρτίου
Στις 7:00μ.μ.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρειας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ του Π.Σ. Κασσάνδρειας, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρειας, με την παρουσίαση της Κάλλιας Παπαδάκη, μιας λογοτέχνιδας εκπροσώπου της νέας γενιάς λογοτεχνών.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η βιογραφία της Κάλλιας Παπαδάκη, η εργογραφία της, διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα πεζά κείμενα, ποιήματά της και παρουσιάστηκε το τρέιλερ της ταινίας September,της οποίας έγραψε το σενάριο.
Η Κάλλια Παπαδάκη, αν και πολύ νέα στην ηλικία- μόλις 37 ετών- μας έδωσε με τίτλο «Ο ΉΧΟΣ ΤΟΥ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ», ‘έξι κοινόχρηστες ιστορίες’ το 2009,(εκδόσεις Πόλις) μια σπονδυλωτή συλλογή διηγημάτων, και έκανε την εντυπωσιακή εκκίνηση της λογοτεχνικής κούρσας της που κατά τους κριτικούς, έδωσε μια φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα της ελληνικής λογοτεχνίας, κυρίως για την αυθεντικότητα των χαρακτήρων και του λόγου.
‘’Όλα σε τάξη’’, όπως είναι ο τίτλος της τελευταίας ιστορίας, όλα σε τάξη, η σκιαγράφηση των χαρακτήρων, η πηγαία γλώσσα, οι σύντομες νευρώδεις φράσεις, η γοργή ροή του λόγου, ο σαρκασμός, η ειρωνεία, οι εξαιρετικές περιγραφές.
Η ‘’Λεβάντα στο Δεκέμβρη’’, Εκδόσεις Πόλις, 2011, είναι η πρώτη ποιητική της συλλογή.
Η Κάλλια Παπαδάκη μας συστήνεται, ήδη, από το εξώφυλλο. Μας δίνει πολλές πληροφορίες τόσο για την ίδια, όσο και για τα όσα πρόκειται να διαβάσουμε. Ξαφνιάζει ο τίτλος, ‘’Λεβάντα στο Δεκέμβρη’’, γνωρίζοντας ότι η λεβάντα ανθίζει τον Ιούλιο, σε συνδυασμό με το μωβ του εξωφύλλου, τις κάθετες ρίγες, τις πολύ έντονες στην αφή, και τον πίνακα του Philip Guston, ο οποίος κοσμεί το εξώφυλλο.
Πλάθει την ποιητική της γραφή με μια εξαιρετική πρωτοτυπία. Δεν έχει σημεία στίξης, δεν έχει κεφαλαία, ανατρέπει τους κανόνες, τουλάχιστον αυτούς της γραμματικής. Σαν να μην έχει αρχή, σαν να μην έχει τέλος, σαν να πρόκειται για ένα κείμενο σε εξέλιξη. Κάνει διασκελισμούς στις αισθήσεις: αφουγκράζεται με την αφή, προσωποποιεί το άψυχο, όχι το οποιοδήποτε άψυχο αλλά αυτό που εγκλωβίζει την κραυγή στο αστικό τοπίο.
Το Μάιο του 2015, έρχεται, πάλι από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, το μυθιστόρημα ‘’ΔΕΝΔΡΙΤΕΣ’’.
Η Παπαδάκη, στους «Δενδρίτες» ,μετατοπίζει τον φακό της προς τις ΗΠΑ του Κραχ ή της πετρελαϊκής κρίσης και πηγαινοέρχεται στον χρόνο από το 1919 ως το 1982, παρακολουθώντας το Κάμντεν: μια μικρή πόλη του Νιου Τζέρσεϊ, κοντά στη Νέα Υόρκη, όπου όλα έδειχναν ότι θα γινόταν το θαύμα. Οι πρωταγωνιστές της, οικονομικοί μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, με ελληνικές ή ιταλικές ρίζες, προσπαθούν να παραμερίσουν το παρελθόν και τις μνήμες τους και να επινοήσουν από την αρχή τον εαυτό τους για να ζήσουν το «αμερικανικό όνειρο» της επιτυχίας. Ένα μυθιστόρημα, με μια εξαίρετη, πηγαία γλώσσα, μια νεωτερική , λικνιστική, ανάλαφρη , γραφή με μακροπερίοδο λόγο , που μπορεί να σε κάνει να κρατάς την ανάσα σου, όμως δε χάνει το νόημά του. Θαρρείς και η γλώσσα παρακολουθεί τις ανάσες των ηρώων, που αγκομαχούν σε μια καθημερινότητα που τους συνθλίβει!
Συμμετείχε επίσης με επιτυχία σε συλλογικές εκδόσεις όπως το « Αποτύπωμα της κρίσης» και άλλες, αλλά έγραψε και το σενάριο της ταινίας ‘’September’’ σε σκηνοθεσία της Πένυς Παναγιωτοπούλου που απέσπασε βραβεία και πολύ καλές κριτικές.
Ακολούθησε συζήτηση και η συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού για τον τρόπο που γράφει, πως αντλεί τα θέματά της, ποια ερεθίσματα έχει για τους ήρωες της.
Οι ερωτήσεις ήταν στοχευμένες στη γλώσσα και τον τρόπο γραφής της Παπαδάκη, ενώ οι δύο φιλόλογοι καθηγητές της που ήταν παρόντες-καλεσμένοι της Λέσχης Ανάγνωσης- μίλησαν για την έμπνευση, την ιδιάζουσα γλώσσα και τη γραφή που τη διέκρινε από τα μαθητικά της χρόνια.
Η ζεστασιά, η όμορφη κουβέντα για τις λογοτεχνικές παρουσίες στην Ελλάδα και όχι μόνο, τις επιρροές της από την Αγγλοσαξονική και Αμερικάνικη λογοτεχνία, συνεχίστηκε και μετά το τέλος της εκδήλωσης, σε χαλαρή ατμόσφαιρα.
Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης ευχαριστούν την Κάλλια Παπαδάκη για τη σεμνή και αξιόλογη παρουσία, τους φίλους και τους συμπολίτες μας που ήταν παρόντες, και εκφράζουν την επιθυμία τους αυτή η δυναμική που αναπτύχθηκε να συνεχιστεί με μελλοντικές δράσεις.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η  Φωτεινή Κατσάλη - Γιβάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 όπου ζει έως σήμερα. Γράφει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα και παραμύθια για παιδιά. "Ο Πασχάλης ο Λαγός και τα κόκκινα αβγά" είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και ΜΜΕ. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με σεμινάρια σεναρίου και σεναρίου κόμικς. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας κείμενα και παίζοντας σε παραστάσεις κυρίως για παιδιά. Ήδη κυκλοφορεί και το πρώτο της μυθιστόρημα για ενηλίκους με τίτλο "Τα ομορφότερα όνειρα τα βλέπεις με τα μάτια ανοιχτά".

Τα μέλη της λέσχης με την συγγραφέα Φωτεινή Κατσάλη-Γιβάνη

Φωτεινή Κατσάλη-ΓιβάνηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου