Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

          Η Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού Συλλόγου « Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007. Λόγω του πραγματικού ενδιαφέροντος των μελών που την απαρτίζουν εξελίχτηκε σε μια ζωντανή ομάδα ανάγνωσης, που λειτουργεί με βάση τους κανόνες λειτουργίας των παρόμοιων ομάδων εδώ και 3 χρόνια.
         Κοινός τόπος όλων των μελών είναι η αγάπη για το βιβλίο· η ενασχόλησή τους μ’ αυτό είναι τρόπος ζωής, σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους.
        Οι συναντήσεις των μελών γίνονται στο οίκημα του Πολιτιστικού Συλλόγου, η δε επιλογή των βιβλίων με κοινή συμφωνία των μελών (συνήθως είναι λογοτεχνικά).
         Στο πρώτο στάδιο της σύστασής της η λέσχη ασχολήθηκε με παρουσίαση βιβλίων της Νέας Ελληνικής λογοτεχνίας και συνέχισε με ξένη λογοτεχνία. Το κριτήριο πάντα είναι η ποιότητα των βιβλίων γι’ αυτό τα μέλη αποχωρούν μ’ ένα αίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, κατά κοινή ομολογία.
          Το μεγαλύτερο κέρδος τους απ’ τη δραστηριότητα αυτή είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, η ανταλλαγή απόψεων με τα άλλα μέλη, η εξωτερίκευση συναισθημάτων, η ανάπτυξη διαλόγου με τους άλλους συναναγνώστες και εν γένει η ενίσχυση της ανθρώπινης επικοινωνίας διότι αυτή η διαδικασία πολύ απέχει από τη μοναχική ανάγνωση.

Έμβλημα της ομάδας: Το βιβλίο δεν είναι απλά «ένας πολύτιμος φίλος», αλλά «όλος ο πολιτισμός».

                                                                                                                     Βασιλική Παντέρη
                                                                                                                Mέλος της Λέσχης Ανάγνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου