Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

"Οι Καλοί" της Hannah Kent



Παρουσίαση

ΚΟΜΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙ. ΙΡΛΑΝΔΙΑ, 1825.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ από τον θάνατο του συζύγου της, Μάρτιν, η Νόρα βρίσκεται ολομόναχη να φροντίζει τον εγγονό της, Μίχολ, ένα παιδί ανήμπορο να περπατήσει και να μιλήσει. Πού είναι ο υγιής, ευτυχισμένος εγγονός της που γνώρισε όταν η κόρη της ήταν ακόμη ζωντανή;

Η ΜΑΙΡΗ έρχεται να βοηθήσει τη Νόρα στο σπίτι, ενώ διαδίδονται σκοτεινές ιστορίες για ανεξήγητες ατυχίες, ασθένειες, αλλά και φήμες που θέλουν τον Μίχολ να σπέρνει την κακοτυχία στην κοιλάδα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΕΣ να απαλλαγούν από το κακό και να βοηθήσουν τον Μίχολ, η Νόρα και η Μαίρη επιστρατεύουν τη βοήθεια της Νανς, μιας ηλικιωμένης περιπλανώμενης γυναίκας που κατέχει τη γνώση και τα μυστήρια της παλιάς μαγείας.

ΚΑΘΩΣ οι τρεις γυναίκες ελπίζουν να επαναφέρουν τον Μίχολ, ο ιδιαίτερος κόσμος τους με τα έθιμα, τα πιστεύω και τις τελετουργίες δημιουργεί γύρω τους έναν ασφυκτικό κλοιό· θα οδηγηθούν σ' ένα επικίνδυνο μονοπάτι και θα αναγκαστούν να αμφισβητήσουν όλα όσα γνωρίζουν.

Τοποθετημένο σ' έναν χαμένο κόσμο που υπακούει στους δικούς του κανόνες, "Οι Καλοί" της Hannah Kent είναι ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα για την απόλυτη πίστη και τη γεμάτη αφοσίωση αγάπη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)




«Μια ιστορία που δημιουργεί, με ιδιαίτερη ζωντάνια, έναν νέο τρόπο αντίληψης του κόσμου... Αυτή η συγκλονιστική αφήγηση αγάπης και πόνου είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσει πολλά λογοτεχνικά βραβεία.» (Daily Mail)

«Ένα μυθιστόρημα με τον ρυθμό και την ένταση ενός εκπληκτικού θρίλερ... Έχω εκπλαγεί από την ικανότητα της Hannah Kent ως μυθιστοριογράφου. (Paula Hawkins, συγγραφέας του βιβλίου "Το κορίτσι του τρένου")

«"Οι Καλοί", όπως και τα "'Εθιμα ταφής", αποτελούν μια θαυμάσια εισαγωγή στη μακάβρια φύση μιας εξαφανισμένης κοινωνίας, της οποίας παρακολουθούμε τις αρετές, τον παραλογισμό, αλλά και τις καταστροφικές της παρορμήσεις. (Thomas Keneally, συγγραφέας του βιβλίου "Η Λίστα του Σίντλερ")

«Η Kent έχει ένα θαυμάσιο ταλέντο να χρησιμοποιεί ιστορικά γεγονότα και να τα ζωντανεύει μέσω της μυθοπλασίας. Το νέο της βιβλίο έχει ξεπεράσει το εξαιρετικό της ντεμπούτο, "Έθιμα ταφής".» (Sunday Herald)

«Η Kent χειρίζεται με εκπληκτική λογοτεχνικότητα την αφήγηση. "Οι Καλοί" είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για εκείνους που ζουν σε απελπιστικές συνθήκες». (The Guardian)

«Η Hannah Kent περιγράφει με συναρπαστική ζωντάνια τις μικρές κοινότητες, στις οποίες ο φόβος του ξένου επισκιάζει τη λογική και τη συμπόνια των ανθρώπων». (Metro)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου